Κολοκυθάκια Γεμιστά Αυγολέμονο

Αυτή την εβδομάδα η κα Μαριγώ σας προτείνει:

Κολοκυθάκια Γεμιστά Αυγολέμονο:

Για 4 άτομα:

Ένα υπέροχο φαγάκι φίλες μου που απαιτεί λευκό τραπεζομάντηλο και δροσερό λευκό κρασάκι.

Υλικά:

  • 8 μέτρια κολοκυθάκια
  • 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 Κ.Σ άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 Κ.Σ Δύοσμο ψιλοκομμένο ή ξερό
  • 1 Κ.Σ Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 Καρότο κομμένο
  • Μισή κούπα ρύζι καρολίνα η γλασσέ
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο FC
  • 2 Κ.Σ φρέσκο βούτυρο FC
  • 1 Κ.Γ Πιπέρι F.C
  • 3 Κούπες ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 2 Λεμόνια
  • 2 Αυγά χωρισμένα
  • 2 Κ.Γ Corn Flour F.C

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε εσωτερικά τα κολοκυθάκια με το ίδιο εργαλείο αλατίζουμε εσωτερικά ελαφρά και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης: τον κιμά, το ρύζι, τα αρωματικά, λίγο ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι αλάτι, μισό κουταλάκι πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Γεμίζουμε όλα τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε πλατιά κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ένα καρότο κομμένο σε ροδέλες, το βούτυρο και το υπόλοιπο λάδι. Περιχύνουμε με το βραστό ζωμό το φαγάκι μας σε χαμηλή φωτιά 45 λεπτά μισοσκεπασμένα, ανακινούμε την κατσαρόλα μας συχνά και δεν ανακατεύουμε με κουτάλα.

Συμπληρώνουμε με νερό εάν χρειαστεί κατά τη διάρκεια ώστε να μείνει περίπου μια κούπα ζουμάκι στο τέλος.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και βγάζουμε τα υγρά του φαγητού σε άλλο σκεύος.

Χωρίζουμε τα αυγά από τα ασπράδια σε αραιή μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους, το στυμμένο λεμόνι στο οποίο έχουμε διαλύσει το Corn Flour και στο τέλος προσθέτουμε το ζουμάκι του φαγητού.

Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια μας και ανακινούμε καλά την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού το αυγολέμονο.

Καλή σας Όρεξη!

Το φαγητό μπορεί να συνδυαστεί με φρέσκο χωριάτικο ψωμί και τυρί φέτα.